Димитров положи венец во Мавзолејот на Ататурк

во категоријата Македонија

На последниот ден од работната посета на Анкара, министерот за надворешни работи Никола Димитров, положи венец во Мавзолејот на Мустафа Кемал Ататурк и во име на Република Македонија, оддаде почит на таткото на Република Турција, заокружувајќи ја својата посета.

Исто така, во рамките на своите медиумски активности, Министерот Димитров даде интервју за TRT World и Агенција Анадолу.

ИЗВОР: https://tv21.tv/