Димитров очекува почеток на преговори со ЕУ следната година

во категоријата Македонија

Во интервју за германскиот весник Тагесшпигел, шефот на македонската дипломатија Никола Димитров изразува очекување дека следната година Македонија ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ.

За повеќе инфо на овој линк: https://1tv.mk/category/makedonija/