Градот Скопје испрати екипа на БППЗ Скопје во Газиантеп 07.2.2023

1 min read

Како првична и интервентна мерка градот Скопје испрати екипа на Територијална противпожарна бригада на Град Скопје кон Газиантеп каде ќе биде ставена на целосно располагање на турските власти за сите потреби на спасувачката акција.

На утрешната седница на Советот на град Скопје предложивме и точка на дневен ред за одобрување на 6 милиони денари првична хуманитарна помош за Турција и Сирија.

Во контакт сме и со локалните власти од Газиантеп, и се што ќе произлезе како потреба на тамошните власти, градот Скопје го става на располагање.

Скопје знае што значи солидарност. Скопје е град на солидарноста!

ИЗВОР: skopje.gov.mk

Претходно

Градот Скопје испрати екипа на Противпожарната во Газиантеп

Следно

Од урнатините спасени уште 5 лица дури 30 часа по земјотресите во Туркије

Latest from Blog