Волк нападна кампери во Канада, еден завршил во болница

во категоријата Свет

Во националниот парк Банф во Канада волк нападна кампери и се обидел да одвлечка еден човек, соопштува службата „Паркови на Канада“. Тие наведуваат дека нападот се случил во близина на езерото Луиз, во државата Алберта, додавајќи дека станува збор за исклучително ретка појава.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/