(ВИДЕО) Интервју со техничкиот преговарач со ЕУ, Бојан Маричиќ

во категоријата Македонија

Владата очекува Извештајот на Европската комисија кој ќе биде објавен во среда да биде позитивен и оти ќе нотира реформи во сите области. Главните критики се очекува да бидат неуспехот да биде донесен законот за јавно обвинителство и непотизмот низ институциите. Сепак, во интервју за Алсат, главниот технички преговарач со ЕУ, Бојан Маричиќ е оптимист дека Македонија ќе добие датум за отпочнување на преговорите во јуни или јули.

 

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/