(ВИДЕО) Археолошко богатство откриено под Кремљ!

во категоријата Свет

Во внатрешноста на ѕидините на Кремљ откриени се бројни остатоци од керамички садови, што би можело да послужи како доказ дека на тоа подрачје уште пред 1.000 години постоела населба, открива директорот на Институтот за археологија при руската академија за науки, Николај Макаров.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/