Весели предупредува: НДП може да ги напушта сите функции

во категоријата Македонија

“Не може да има пазарења со министерството бидејќи ова министерство секогаш им припаѓаше на албанците. Немам мандат да го дадам ова министерство на СДСМ.
Немам морално право да го жртвувам министер Сухејл Фазлиу, зад кој стои национална и верска елита. Не знам како СДСМ и ДУИ очекуваат да направам пазарење за ова министерство “, рече Весел Мемеди, претседател на НДП, повикувајќи ја СДСМ да ја повлече одлуката за разрешување на министерот Сухај Фазлиу и ДУИ од да не го поддржува овој предлог.

„Ние не сакаме да бидеме дел од овој договор, позициите не се важни за нас, но симболиката на она што ние застапуваме и браниме. За да го покажеме оваа висока вредност ќе поднесе неотповиклива оставка од сите дирекции и управни одбори, и повлекување од функцијата заменик-претседател на Собранието, како и предавање на мандатот на пратеникот во Собранието на Република Северна Македонија“, рече Весел Мемеди.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/