Американскиот државен секретар започна европска турнеја

во категоријата Свет

Американскиот државен секретар Мајк Помпео ја започнува европска турнеја во рамките на која ќе посети пет земји. Посетата, според претставници на американската администрација, ќе биде фокусирана врзрастечкото влијание на Русија и Кина во Централна Европа. Помпео денеска е во Унгарија, а потоа ќе ги посети Словачка и Полска. Тој треба да ја заврши турнејата со посета на Брисел и Рејкјавик, Исланд, на 15 февруари.

.

Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/